Calculator B&U

In deze tijd waarin de kwaliteit van de projectinformatie afneemt moet de calculator in toenemende mate in staat zijn om de kostendrijvers in een project bloot te leggen en te beoordelen op waarde creatie en effectiviteit.

Dit stelt hoge eisen aan zijn/haar kennis en inzicht. Deze kennis moet niet alleen voldoende zijn om een kostprijs te berekenen. De calculator moet ook in staat zijn om op een professionele wijze risico’s en de impact van risicomaatregelen te calculeren. Ook moet hij/zij zichtbaar kunnen maken hoe optimalisaties mogelijk zijn.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsoverzicht

Inhoud

  • Hoeveelheidsbepaling en offertevergelijking (12 dagdelen);
  • Elementenbegroting en ramingen eenvoudige projecten (6 dagdelen);

Toelatingsvoorwaarden

  • mbo4 (Bouwkunde) met minimaal 0,5 jaar relevante werkervaring;
  • KOB Techniek 1 en 2 met minimaal 0,5 jaar relevante werkervaring;
  • hbo (Bouwkunde)

Heb je een andere opleiding? Overleg dan met de contactpersoon van de opleiding. Mbo+ werk- en denkniveau is een vereiste.

Voor wie?

Calculators of Werkorganisatoren die zaken met betrekking tot hoeveelheidsbepaling, offertevergelijking en afprijzen begroting willen aanleren. Basisvaardigheden elementenmethode en ramingen bij eenvoudige projecten kunnen toepassen. Deze kennis dient bekend te zijn voordat je deel kunt nemen aan de vervolgcursus Allround Calculator.

Op deze opleiding is een intakeprocedure van toepassing.


Opleidingsduur

De opleiding van ca. 8 maanden wordt vormgegeven door 11 bijeenkomsten (circa eenmaal per 2 weken) op werkdagen van 13.00 uur tot 20.30 uur. De opleiding wordt geëxamineerd aan de hand van een integrale eindopdracht.

Groepsgrootte

12 personen.

Studiebelasting

160 uren.


Achtergrondinformatie

Werkwijze

Theorie en praktijk vormen een samenhangend geheel.

Vervolgopleiding

Allround Calculator/Zie schema Functiegericht B&U groot.


Examen

Soort afrondingsdocument

De onderdelen hoeveelheidsbepaling en offertevergelijking, elementenbegroting en ramingen eenvoudige projecten worden afgesloten met een integrale eindopdracht. Geslaagden ontvangen het diploma Calculator B&U.

Algemeen Examenreglement

In het Algemeen Examenreglement zijn voorwaarden vastgelegd die gelden voor alle examens, oftewel de spelregels waaraan jij en wij ons dienen te houden. Hier vind je het Algemeen Examenreglement en de Bijlage Examenreglement Calculator B&U.

In de bijlage Calculator B&U (behorende bij het Algemeen examenreglement) zijn specifieke voorwaarden voor deze opleiding vastgelegd, zoals de inhoud en duur van het examen en de criteria van slagen.

Herkansing

Indien je niet slaagt voor een examen dan kom je meestal in aanmerking voor een herkansing. Hiervoor krijg je vanuit BOB-KOB een uitnodiging. Voor deze herkansing moet apart worden aangemeld en betaald. Voor de tarieven van herkansingen kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.

Annuleren

Indien je genoodzaakt bent jouw deelname aan een examen te annuleren, dan kun je dit mailen naar jouw contactpersoon van de opleiding. Let daarbij goed op de annuleringsvoorwaarden, er kunnen kosten verbonden zijn aan een afmelding.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je cursist bent die voor de eerste keer gaat deelnemen en een examen wenst te annuleren:

  • Betaal je € 50 administratiekosten wanneer dit binnen 3 weken voor de dag van het examen plaatsvindt.
  • Betaal je bij een volgende afname de herkansingskosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt

Wanneer je een herkanser bent en een examen wenst te annuleren:

  • Betaal je alle kosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt;
  • Betaal je 50% van de kosten en € 50 administratiekosten wanneer je dit binnen 3 weken voorafgaande aan de dag van het examen doet;
  • Betaal je € 50 administratiekosten wanneer je dit tot uiterlijk 3 weken voor de dag van het examen doet.

Prijs

€ 2.750,- exclusief btw.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Vera Nugteren

079-325 24 68

nugteren@bob-kob.nl