Video en podcast

Bij BOB in beeld en geluid vertellen deelnemers, docenten, medewerkers van BOB-KOB en bedrijven hun verhaal in een video of podcast. Verhalen over persoonlijke ontwikkeling, over ervaringen met de opleidingen van BOB-KOB, over wat je kunt verwachten tijdens de opleidingen en over opleiden en ontwikkeling in de breedste zin van het woord.

Video’s

Op de youtube-kanalen van BOB en van KOB vind je diverse korte video’s over onze opleidingen en over de sector. Daarin laten we o.a. deelnemers aan het woord die vertellen wat ze aan de opleiding hebben gehad en docenten leggen uit wat je te wachten staat in een bepaalde opleiding. Deze video’s zijn ook terug te vinden bij de betreffende opleiding op de website.

Bijblijven in je vak, maar geen zin in een langlopende opleiding? Dan zijn de Specials for Professionals echt iets voor jou! Collega’s Edwin van der Weijden en Arend Katan leggen uit wat de Specials for Professionals zijn.

Moeilijke situaties vragen om creatieve oplossingen. Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan als deze binnen de branche bijna niet te vinden zijn? Juist, uit andere branches. Dat is exact wat Gertjan Veldkamp, Directeur Verwerving Oost bij BAM Infra, dacht toen bleek dat het aantrekken van calculatoren een probleem werd. Infrabedrijven NTP en Van Gelder zagen hetzelfde probleem. Samen sloegen zij de handen ineen. Vijf zij-instromers zijn bij deze infrabedrijven aan een opleidingstraject begonnen, dat in samenwerking met de bedrijven is opgezet door BOB-KOB. Aan het woord Gertjan Veldkamp en zij-instromer Sebastiaan Schuchard.

Podcast

Naast de video’s zijn we ook gestart met een podcast-serie de BOB-KOBcast met host Patrick van Leeuwen. Dé podcast voor ambitieuze bouwprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen óf betrokken zijn bij opleiding en ontwikkeling van collega’s! De BOB-KOBcast is te vinden op alle bekende streaming platforms zoals Apple podcasts, Deezer en Spotify.

 


Afl. 6 – Praten over BIM met Patrick Staat van Slokker Bouwgroep
In deze aflevering van de BOB-KOBcast praten we met Patrick Staat van Slokker Bouwgroep over BIM. Wat is BIM eigenlijk precies? Wat komt er allemaal bij kijken als je met BIM aan de slag gaat? Hoe implementeer je werken met BIM succesvol in je organisatie? Dat en nog veel meer hoor je in deze aflevering!

 


Afl. 5 – Bouwen aan talent met Tjitske Visser van Bouwgroep Dijkstra Draisma
In deze aflevering van de BOB-KOBcast gaan we in gesprek met Tjitske Visser van Bouwgroep Dijkstra Draisma. We hebben het over opleiding en ontwikkeling van bouwprofessionals. Waarom vindt men dit belangrijk? Welke tips heeft Tjitske voor bouwprofessionals die zich willen ontwikkelen? Dat en meer hoor je in deze aflevering.

 


Afl. 4 – Online opleiden, de voor- en nadelen
In deze aflevering van de BOB-KOBcast spreken we met Brigitte Wijnsma en Maartje Vermeulen van BOB-KOB over online opleiden. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat betekent het voor docenten? Hoe ervaren cursisten het? En wat is ‘blended learning’ nu eigenlijk precies? Dat en nog veel meer hoor je in deze aflevering!

 

Afl. 3 – Functiegericht opleiden of breed opleiden?
Breed opleiden? Of functiegericht opleiden? Hoe weet je wat het beste past? Daarover spreken we met Robbert van Dam, Opleidingsmanager van BOB-KOB.

 

Afl. 2 – Verbinden binnen de bouwsector
Projecten binnen Budget opleveren, conform de afgesproken Eisen, met tevreden Stakeholders en binnen de voorgenomen Tijdsplanning (‘BEST for Project’): het is binnen de bouwsector nog altijd dé uitdaging. Geen enkele partij kan dit in zijn eentje voor elkaar krijgen. Om die gezamenlijke opgave te realiseren en de bijbehorende projecten succesvol af te ronden, is het noodzakelijk om projectteams te ontwikkelen die niet langer vanuit deelbelangen handelen, maar die samen deze BEST for project doelen realiseren. In deze aflevering van de BOB-KOBcast hebben we het over verbinden binnen de bouwsector.

 

Afl. 1 – Een leven lang leren met ‘Specials for Professionals’
In de allereerste aflevering van de BOB-KOBcast hebben we het over een leven lang leren. Trends en ontwikkelingen binnen de bouw en infra gaan hard. Denk aan bijvoorbeeld robotisering, digitalisering en wijzigingen in het bouwbesluit. Hoe zorg je ervoor dat je bij blijft bij de ontwikkelingen en je kennis op peil blijft? We spreken erover met Twan Verhagen, opleidingsadviseur bij BOB-KOB. Zo vertelt hij o.a. over het concept ‘Specials for Professionals’.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl