ABW 1

Goede kennis van Bouwtechnische en Juridische aspecten is voor het functioneren als Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht een must. Tevens zijn goede communicatieve vaardigheden onontbeerlijk in de contacten met burgers en bedrijven. De opleiding ABW 1 biedt dit inzicht. Vergunningverlening en handhaving/toezicht komen ruim aan bod. De deelnemer is dus goed voorbereid op de werkzaamheden in het kader van de Wet VTH.

Ieder nieuw opleidingsjaar wordt de afweging gemaakt wat de actuele ontwikkelingen zijn en hoe deze in de lesstof tot uiting moeten komen. Daar zijn wij ook nu weer volop mee bezig. Voor het opleidingsjaar 2021/2022 is de verwachte invoering van de Omgevingswet (met o.a. het Besluit Bouwwerken Leefomgeving) en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zeer bepalend voor de inhoud van ons nieuwe lesprogramma.

ABW 1 is een modulaire opleiding en de modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Indien er vragen zijn, kun je natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Toelatingsvoorwaarden

Betreft de volgende modulen:

  • Omgevingswet 1
  • Besluit Bouwwerken Leefomgeving 1
  • Effectieve Gespreksvaardigheden

Toelating via:

  • MBO Bouwkunde op niveau 4
  • of BOB-opleiding Elementaire Bouwkunde A in combinatie met een opleiding op MBO niveau 4.

Intakeformulier

Graag ontvangen we meer informatie over je gevolgde opleidingen en je werkervaring. We mailen na je aanmelding een intakeformulier en verzoeken je die zo volledig en duidelijk mogelijk in te vullen. Na ontvangst van je intakeformulier kunnen wij jouw aanmelding verder in behandeling nemen.

Aantonen MBO niveau

Heb je MBO niveau 4 behaald door werk- en levenservaring, maar beschik je niet over een diploma op minimaal MBO 4 niveau, dan kun je bij ons een MBO Werk- en denkniveau test afleggen. In deze test wordt jouw MBO niveau op cognitief niveau bepaald. Heb je eerder al een EVC of een andere test afgelegd en kan je hiermee het MBO niveau 4 aantonen, neem dan contact met ons op.

Aantonen Bouwkundige kennis

Wellicht heb je al voldoende bouwkundige kennis. Om dit aan te tonen kun je bij ons een Online Bouwkunde test afleggen. Heb je helemaal geen bouwkundige kennis, dan adviseren we je eerst onze opleiding Elementaire Bouwkunde A te volgen.

Zie onderstaande testen voor meer informatie:

Test MBO werk- en denkniveau

Test online Bouwkunde

Voor wie?

Medewerkers/-sters die belast zijn of dat binnenkort zullen zijn met de vergunningverlening en/of toezicht en/of handhaving van bouw gerelateerde activiteiten bij een gemeente of omgevingsdienst/RUD en voldoen aan bovenstaande toelatingsvoorwaarden. Maar ook de medewerkers van architecten, gespecialiseerde bureaus en aannemers die veelvuldig met het bouw- en woningtoezicht te maken hebben die voldoen aan bovenstaande toelatingsvoorwaarden.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Usha Patandin

079-325 24 87

patandin@bob-kob.nl