De tekst van een opleidingspagina begint met de kern van de boodschap. Hier geen langdradig verhaal met moeilijke woorden, maar eenvoudige taal en korte zinnen (ca. 150-200 woorden). We voegen hier de inleiding en het doel samen.
Vertel niet vanuit ons, maar probeer je te verplaatsen in de deelnemer. Wat heeft de deelnemer aan de opleiding? Wat leert hij/zij? Waarom moet de deelnemer de opleiding doen? Wat kan de deelnemer na het volgen van deze opleiding?
We spreken de deelnemer aan, en spreken niet over de deelnemer. Dus niet ‘De deelnemer krijgt overzicht’, maar ‘Je krijgt overzicht’.
Inhoud
Vakinhoudelijk:
- Project en proces analyse;
- Algemene bouwplaatskosten en marktontwikkeling;
- Bouwrecht en contractrecht;
- Elementenmethode;
- Ramingen.
Persoonlijke ontwikkeling (of Sociale vaardigheden):
- Persoonlijke effectiviteit en communicatie.
Voor wie?
Calculatoren en werkorganisatoren met relevante werkervaring, bijvoorbeeld bij een uitvoerend bouwbedrijf of een calculatie- en adviesbureau.
Heb je een andere werkervaring? Overleg dan met de opleidingsmanager of deze opleiding geschikt is voor je.
Werkwijze
Tijdens de opleiding staat naast voorbeeldprojecten ook jouw eigen praktijkervaringen centraal. De oefeningen en cases worden hierop afgestemd. Na iedere bijeenkomst verwachten we dat je de opgedane kennis en ervaringen toegepast in je eigen werkomgeving. Tijdens de volgende bijeenkomst(en) worden deze praktijkervaringen met elkaar gedeeld en geëvalueerd.
Afronding
Je sluit de opleiding af met het maken van een integrale examenopdracht (het eindwerkstuk). Na een positieve beoordeling verdedig je, tijdens een presentatie, jouw eindwerkstuk. Als je geslaagd bent ontvang je het diploma Allround Calculator B&U. Dit diploma wordt erkend door Bouwend Nederland.
In het Algemeen Examenreglement zijn voorwaarden vastgelegd die gelden voor alle examens, oftewel de spelregels waaraan jij en wij ons dienen te houden.