Techniek

Bouwkundige kennis of kennis van de infratechniek is een voorwaarde om succesvol projecten te sturen en te realiseren. De techniek gaat snel en de verschuiving tussen bouw en installaties dwingt ons om anders tegen zaken aan te kijken en kennis van aanpalende vakgebieden te verkrijgen. Daarnaast zien we op basis van wet- en regelgeving dat nieuwe technische kennis, over bijvoorbeeld Bouwbesluit 2012 of Bbl2021 in de komende jaren essentieel wordt. Deze kennis ontwikkel je onder andere met de volgende Specials for Professionals.

Natuurlijk kunnen we je bij het onderwerp techniek of wet- en regelgeving, maar ook bij andere thema’s, ondersteunen met maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 425 63 00 en we geven je graag aanvullende informatie.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsoverzicht

Dak en onderhoud

‘Materiaalmonsters maken de lesstof levendig én je gaat letterlijk het dak op’

Een goed dak zorgt voor een veilig en gezond woon- en werkklimaat in elk pand. Regelmatig onderhoud is dus geen overbodige luxe. Daarvoor is het belangrijk te weten hoe de opbouw van een dak eruit ziet. Maar vooral: hoe verouderingsverschijnselen van dakbedekkingen eruit zien en hoe je het moment bepaalt waarop dakonderhoud (urgent) nodig is.

Ben jij betrokken bij het beheer van daken en/of de uitvoering van dakwerkzaamheden? Deze module neemt je mee in de wereld van het dak en onderhoud. We vertellen je over de verschillende dakbedekkingssystemen en -constructies, de voor- en nadelen daarvan en het beheer en onderhoud dat erbij komt kijken. We nemen bijvoorbeeld bitumen- en kunststof dakbedekkingssystemen onder de loep, maar ook hellende dakconstructies die zijn afgewerkt met dakpannen. Natuurlijk gaan we ook in op actuele thema’s, zoals multifunctionele daken (voorzien van zonnepanelen of bijvoorbeeld een grasmat), duurzaamheid, energiebesparing en gebruik van NEN 2767.

Inventarisatie, inspectie, onderhoud, keuringen, controles en toezicht: het komt allemaal aan bod. Tijdens de lessen krijg je materiaalmonsters te zien, én je gaat letterlijk het dak op om praktijkomstandigheden te ervaren. Met al deze informatie kun je bijdragen aan het bijstellen en/of aanpassen van de uitvoering van onderhoud en/of de op te stellen rapportages en meerjarenonderhoudsplanningen. De opgedane kennis helpt je om offertes goed te kunnen lezen, onderhoud te plannen en de juiste beslissing voor onderhoud te nemen. Maar ook om offerteaanvragen en opdrachten uit te zetten en te begeleiden.

Zie ook het opleidingsschema Beheer en Onderhoud en de Planning.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Shirley Hermelijn

079-325 24 75

hermelijn@bob-kob.nl