Projectmanagement

Binnen de bouw zijn we trots op de projecten die we realiseren. En terecht. We kunnen bij het opleveren altijd terugkijken op een knap staaltje vakmanschap.

Helaas hebben we in de sector soms te veel aandacht voor de technische realisatie van ons project op basis van onze vakkennis en te weinig voor het managen van het proces eromheen. Natuurlijk wordt het project altijd netjes opgeleverd, het is onze eer te na om dat niet te doen, maar regelmatig kan de weg daarnaartoe wel wat effectiever en efficiënter. Het niet juist managen van het proces kost veel tijd, geld en energie en verstoort vaak ook nog eens de relatie met de klant. (Her)ken je deze projecten ook, ook binnen je eigen organisatie … of alleen bij je concurrenten? Uiteindelijk kosten deze projecten, vaak omschreven als ‘bleeders’, jouw organisatie, de branche, maar uiteindelijk ook jouw klanten, erg veel geld.

Ons uiteindelijke doel is om projectmanagement binnen de bouwbranche naar een volgend volwassenheidsniveau te brengen en zo projecten B.E.S.T. op te leveren. Binnen gesteld Budget, gestelde Eisen, met tevreden Stakeholders en binnen de gestelde Termijn, waarbij liefst alles ook nog eens de eerste keer gelijk goed gaat.

We verzorgen open- en incompanytrajecten. Want met beide is mogelijk het projectmanagement van zowel je organisatie, projectmanagers als projectteams te verbeteren en zo je projecten, niet alleen vaktechnisch, maar ook procesmatig nòg beter te organiseren.

Als je geïnteresseerd bent in een incompanytraject, neem dan even telefonisch contact op. Hieronder volgt de informatie over het open traject.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsduur

Het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten/lessen en een dag met eindpresentaties. Elke 14 dagen is er een bijeenkomst. We houden rekening met vakanties, waardoor de doorlooptijd ongeveer 7 maanden is.

Groepsgrootte

12 personen.

Studiebelasting

Je werkt in teamverband aan de praktijkopdrachten. Gemiddeld gezien zul je, naast de bijeenkomsten, elke week een dagdeel samen met je team werken aan de opdrachten. In de huidige tijd zul je dit veelal met online Teams-meetings organiseren.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl