Projectmanagement

Binnen de bouw zijn we trots op de projecten die we realiseren. En terecht. We kunnen bij het opleveren altijd terugkijken op een knap staaltje vakmanschap.

Helaas hebben we in de sector soms te veel aandacht voor de technische realisatie van ons project op basis van onze vakkennis en te weinig voor het managen van het proces eromheen. Natuurlijk wordt het project altijd netjes opgeleverd, het is onze eer te na om dat niet te doen, maar regelmatig kan de weg daarnaartoe wel wat effectiever en efficiënter. Het niet juist managen van het proces kost veel tijd, geld en energie en verstoort vaak ook nog eens de relatie met de klant. (Her)ken je deze projecten ook, ook binnen je eigen organisatie … of alleen bij je concurrenten? Uiteindelijk kosten deze projecten, vaak omschreven als ‘bleeders’, jouw organisatie, de branche, maar uiteindelijk ook jouw klanten, erg veel geld.

Ons uiteindelijke doel is om projectmanagement binnen de bouwbranche naar een volgend volwassenheidsniveau te brengen en zo projecten B.E.S.T. op te leveren. Binnen gesteld Budget, gestelde Eisen, met tevreden Stakeholders en binnen de gestelde Termijn, waarbij liefst alles ook nog eens de eerste keer gelijk goed gaat.

We verzorgen open- en incompanytrajecten. Want met beide is mogelijk het projectmanagement van zowel je organisatie, projectmanagers als projectteams te verbeteren en zo je projecten, niet alleen vaktechnisch, maar ook procesmatig nòg beter te organiseren.

Als je geïnteresseerd bent in een incompanytraject, neem dan even telefonisch contact op. Hieronder volgt de informatie over het open traject.

Toetsing

Gedurende het traject staat een project centraal. Je maakt in teams deelopdrachten, die uiteindelijk de basis vormen voor een eindopdracht en een eindpresentatie.

Je spiegelt de lesstof aan je eigen organisatie/project en geeft richting je eigen organisatie een advies ter verbetering. Daarnaast werk je een reflectieopdracht uit over jouw groei als projectmanager.

Dit geheel wordt gezien als je eindopdracht. Aan het einde van de opleiding presenteer je dit aan de docent, je mede-cursisten en een vertegenwoordiging van je eigen bedrijf.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl