Leergang Bedrijfsleiding

Wil jij jouw operationele management skills naar een volgend niveau tillen? En dit samen doen met andere startende managers? Dan is dit de perfecte leergang voor jou!

Met de Leergang Bedrijfsleiding (voorheen Management Leergang – Operationeel) groei je vanuit je specialistische rol naar een bredere, integrale manager. Het gaat in deze leergang vooral om het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die helpen om het functioneren van een bedrijf te begrijpen. Daarmee krijg je ook begrip voor het functioneren van het bedrijf in de markt. De leergang ontwikkelt met name je bedrijfskundige kennis en vaardigheden, maar  verbetert ook jouw persoonlijke effectiviteit om zo sturing te kunnen geven aan een organisatie. Je leert om verschillende disciplines aan te sturen op het gewenste abstractieniveau, met inachtneming van de complexiteit van de bedrijfsvoering.

Bedrijfsleiding

Veel bedrijfsleiders en managers zijn vaak vanuit een vakinhoudelijke rol doorgegroeid. Komend vanuit hun specialistische functie missen zij soms de brede visie en theoretische onderbouwing of de vaardigheden die een managementfunctie vereist. Zij zouden nog effectiever kunnen zijn als zij hun gereedschapskist aanvullen met specifieke kennis en vaardigheden. Voor deze managers, en voor startende managers, is er de Leergang Bedrijfsleiding.

Doel

Doelstelling van de leergang is het algemeen bedrijfskundig inzicht in samenhang met omgevingsfactoren te vergroten en je in staat te stellen dit te combineren met effectief management.

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Opleidingsoverzicht

Inhoud

De leergang kent de volgende onderwerpen:

 • Algemene bedrijfsvoering
 • Ondernemingsplan
 • Personeelsmanagement
 • Verandermanagement
 • Commercie en marketing
 • Persoonlijke effectiviteit en leidinggeven

In deze opleiding werk je aan een praktijkopdracht over een onderwerp in jouw eigen werkomgeving, dit verbindt de verschillende lessen van de opleiding.


Toelatingsvoorwaarden

Een technische vooropleiding op mbo+/hbo-niveau, aangevuld met de opleiding Projectleider B&U/Infra bedrijf of een gelijkwaardige opleiding en tenminste 5 jaar werkervaring in een leidinggevende functie;

Anders opgeleiden na overleg met de verantwoordelijke opleidingsmanager. Voorafgaand aan de opleiding wordt u gevraagd een uitgebreide CV in te vullen en maakt een intakegesprek deel van de uiteindelijke toelating tot de leergang.

Voor wie?

Je bent een startende of aankomende manager die, komend vanuit een meer specialistische functie, zich graag wil verbreden en inzicht wil krijgen in alle onderdelen van bedrijfsvoering.

Op deze opleiding is een intakeprocedure van toepassing.


Opleidingsduur

De leergang bestaat uit kick-off bijeenkomsten van 2 dagen en 10 bijeenkomsten verdeeld over een periode van acht maanden. De lestijden zijn van 13.00 – 20.30 uur.

Groepsgrootte

12 personen

Studiebelasting

210 uur


Achtergrondinformatie

Werkwijze

De leergang bestaat uit kick-off bijeenkomsten van 2 dagen, 10 bijeenkomsten en een individueel coachingstraject. Doelstelling van de leergang is het algemeen bedrijfskundig inzicht in samenhang met omgevingsfactoren te vergroten en je in staat te stellen dit te combineren met effectief management. Gedurende de opleiding werk je een projectopdracht uit over een actueel onderwerp binnen jouw bedrijf waarmee je integraal werken verder ontwikkelt. Aan het eind van de opleiding presenteer je dit als examenopdracht. Hierbij wordt ook de directie van jouw bedrijf uitgenodigd.

Vervolgopleiding

Neem contact op voor een persoonlijk advies en individuele coachingstrajecten.


Examen

Soort afrondingsdocument

Na het succesvol presenteren van de eindopdracht ontvang je het diploma Leergang Bedrijfsleiding en het post-hbo diploma.

Algemeen Examenreglement

In het Algemeen Examenreglement zijn voorwaarden vastgelegd die gelden voor alle examens, oftewel de spelregels waaraan jij en wij ons dienen te houden. Hier vind je het Algemeen Examenreglement.

Herkansing

Indien je niet slaagt voor een examen dan kom je meestal in aanmerking voor een herkansing.  Hiervoor krijg je vanuit BOB een uitnodiging. Voor deze herkansing moet apart worden aangemeld en betaald. Voor de tarieven van herkansingen kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.

Annuleren

Indien je genoodzaakt bent jouw deelname aan een examen te annuleren, dan kun je dit mailen naar jouw contactpersoon van de opleiding. Let daarbij goed op de annuleringsvoorwaarden, er kunnen kosten verbonden zijn aan een afmelding.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer je cursist bent die voor de eerste keer gaat deelnemen en een examen wenst te annuleren:

 • Betaal je € 50 administratiekosten wanneer dit binnen 3 weken voor de dag van het examen plaatsvindt.
 • Betaal je bij een volgende afname de herkansingskosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt

Wanneer je een herkanser bent en een examen wenst te annuleren:

 • Betaal je alle kosten wanneer dit op of na de dag van het examen plaatsvindt;
 • Betaal je 50% van de kosten en € 50 administratiekosten wanneer je dit binnen 3 weken voorafgaande aan de dag van het examen doet;
 • Betaal je € 50 administratiekosten wanneer je dit tot uiterlijk 3 weken voor de dag van het examen doet.

Prijs

€ 7.950,- exclusief btw.

Voor deelnemers die werkzaam zijn bij een bouw- of installatiebedrijf en lid zijn van Bouwend Nederland, Techniek Nederland en/ of TVVL bedraagt de prijs € 6.950 excl. BTW.

De leergang vormt één geheel, er kan niet op afzonderlijke onderdelen worden ingeschreven.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Fatima Aitbenali

079-325 24 71

aitbenali@bob-kob.nl