Nul op de meter

Met de Cursus Nul op de meter ben jij straks een expert in de dagelijkse bouwpraktijk op het gebied van het energieneutraal maken van een woning.

Een woning energieneutraal maken zonder dat een huurder er meer voor hoeft te betalen. Hoe gaat dat in z’n werk? In deze workshop komen alle aspecten van Nul op de Meter (NOM)-renoveren aan bod. Is Nul op de Meter een mogelijkheid voor de organisatie of jezelf om in te zetten als middel om comfortabel en duurzaam wonen mogelijk te maken? De nadruk ligt op de huurwoningen, maar ook de mogelijkheden voor koopwoningen worden besproken. Van financiering en wetgeving tot prestatiegarantie en bewonerscommunicatie. Er wordt verkend wat Nul op de Meter-vernieuwbouw betekent, of kan betekenen, voor de organisatie en voor de samenwerking met anderen tijdens de projecten.

De vastgoedkeuze, het komen tot het juiste aanbod en de bewonersparticipatie worden vervolgens in het middagprogramma verder uitgediept. Aan het einde van de dag ben je volledig op de hoogte van alle ins en outs van Nul op de Meter renoveren en kunt je in de praktijk aan de slag.

Deze workshop is ontwikkeld door Maurice Coen (organisatie- en veranderkundige bij Coen Consulting en Nul op de Meter-coach bij Stroomversnelling) en Doris de Bruijn en Sean Vos (renovatieconsultant bij SlimRenoveren en Nul op de Meter-coach bij Stroomversnelling) in samenwerking met de Stroomversnelling en BOB Opleiding, Training en Advies.

 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Shirley Hermelijn

079-325 24 75

hermelijn@bob-kob.nl