Bouwbesluit en transformatie, verbouw en bestaande bouw

Op jou kun je bouwen, als je het bouwplan kan toetsen aan de bestaande bouw. Je doet ervaring op om een bouwbesluit te toetsen aan de bestaande bouw op verschillende niveaus. Dit leer je in de training Bouwbesluit transformatie, verbouw en bestaande bouw. Na afloop heb je inzicht in de knelpunten van de materie en weet je op een creatieve manier oplossingen aan te dragen binnen de bandbreedte van het bouwbesluit.

Door de ontwikkelingen in de woningbouwmarkt is er veel meer aandacht van de markt voor de bestaande voorraad. Dat betekent dat er meer aanvragen voor vergunningen worden ingediend voor aan- en verbouw. Tevens is de grote voorraad aan mniet verhuurde kantoorruimte voor de overheid een reden om ook in het Bouwbesluit 2012 regels op te nemen die het mogelijk maken om kantoorruimtes te transformeren naar andere gebruiksvormen zoals wonen. Redenen genoeg om, naast verbouw en aanbouw, dit in deze workshop op te nemen en in te gaan op transformatie van een functie in de bestaande voorraad. Bijvoorbeeld een kantoor ombouwen/transformeren tot woonruimte.

 

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

De theorie wordt besproken en toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. De bijeenkomsten kenmerken zich door een hoge mate van interactie.

 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Shirley Hermelijn

079-325 24 75

hermelijn@bob-kob.nl