Inhoud
Aan de orde komen:
- Sanitaire installaties: riolering, leidingwater, gas, brandblusinstallaties
- Klimaatinstallaties: ventilatie en luchtbehandeling, verwarmen en koelen
- Elektrotechnische installaties: elektra installatie in een woning, licht- en krachtinstallaties utiliteitsbouw, veiligheidsinstallaties, communicatie, liften.
Naast dat verschillende systemen en oplossingen van deze installatie worden behandeld komen van alle installaties ook de uitgangspunten en eisen aan de orde. Waaronder: behaaglijkheid, duurzaamheid, energiebesparing, wet en regelgeving, bouwkundige integratie.
Toelatingsvoorwaarden
Toelatingsvoorwaarden
- Tenminste het diploma MBO-Bouwkunde (BOL 4)
Voor wie?
Personen die in hun werk te maken hebben met ontwerp en beheer van gebouwinstallaties.
Werk je in de bouw, bij een bouwbedrijf of architectenbureau of ben je werkzaam in aangrenzende disciplines zoals facilitaire dienstverlening, vastgoedbeheer of woningcorporatie dan is de opleiding voor jou geschikt.
Op deze opleiding is een intakeprocedure van toepassing.
Opleidingsduur
Opleidingsduur
4 Middag-/avondbijeenkomsten.
Groepsgrootte
15 personen
Studiebelasting
12 uur
Achtergrondinformatie
Werkwijze
De elementaire kennis van de installatietechniek wordt behandeld aan de hand van voorbeelden van installaties in vier gebouwen waarvan de complexiteit steeds verder toeneemt:
- Grondgebonden woning (rijtjeshuis)
- Appartementen gebouw
- Utiliteitsgebouw met kantoorfunctie
- Multifunctioneel utiliteitsgebouw
De installaties worden in hun onderlinge samenhang besproken.
Bij elk gebouw worden een paar installaties eruit gelicht waarvan de achterliggende principes worden uitgelegd.
Theorie en opdrachten worden met elkaar afgewisseld.
Toetsing
Soort afrondingsdocument
Na afloop van deze cursus ontvang je een verklaring van deelname.
Algemeen Examenreglement
In het Algemeen Examenreglement zijn voorwaarden vastgelegd die gelden voor alle examens, oftewel de spelregels waaraan jij en wij ons dienen te houden. Hier vind je het Algemeen Examenreglement.
Kandidaten die een BOB-opleiding volgen, zijn voor de eerste keer automatisch aangemeld voor het examen. Wanneer je wilt deelnemen aan een opleiding maar niet het bijbehorend examen wilt afleggen dan moet je dit op het aanmeldingsformulier voor de opleiding aangeven.
Indien je niet slaagt voor een examen dan kom je meestal in aanmerking voor een herkansing. Hiervoor krijg je vanuit de BOB een uitnodiging. Voor deze herkansing moet apart worden aangemeld en betaald. Meer informatie hierover kun je opvragen bij de contactpersoon vermeld bij de opleiding.
Het is mogelijk om vrijstellingen aan te vragen voor een module/examen van een opleiding van BOB bv.
Een vrijstelling wordt toegekend indien je kunt aantonen dat je over de juiste kennis, vaardigheden, attituden beschikt, opgedaan in een eerdere opleiding van BOB bv of op grond van elders/eerder verworven competenties. De procedure voor het aanvragen van een opleiding kan per opleiding verschillen. De toekenning van vrijstellingen vindt plaats aan een individu, er kunnen geen rechten aan worden ontleend door anderen. Wil je weten of je in aanmerking komt, stuur dan een email naar de contactpersoon van de betreffende opleiding.
Prijs
€1.650,- exclusief BTW