Elementaire installatietechniek

In de cursus Elementaire installatietechniek leer je wat de diverse installaties inde woning- en utiliteitsbouw op hoofdlijnen inhouden, hoe de werkprocessen van installateurs op hoofdlijnen verlopen en waarop je moet letten bij het samenvoegen van bouwdeskundige en installatietechnische elementen. Na afloop weet je welke essentiële vragen er gesteld moeten worden door de bouwer aan de installateur.

Installatietechniek is een gecompliceerd maar belangrijk onderdeel van een gebouw. Zonder de sanitaire installaties, riolering, elektra, gas en water zijn de meeste gebouwen niet bruikbaar. Klimaatinstallaties zorgen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. In het kader van duurzaam bouwen en de verduurzaming van de gebouwen voorraad zal het belang van een goed installatie ontwerp en onderhoud toenemen. Als je in je werk regelmatig te maken hebt met de installateurs of installatiebureaus, maar de kennis ontbreekt dan biedt deze cursus je de mogelijkheid om in een korte tijd de meest elementaire kennis van de installatietechniek eigen te maken. Dit wordt gedaan aan de hand van vier verschillende gebouwen: woning, appartementengebouw, utiliteitsgebouw met kantoorfunctie en een multifunctioneel gebouw.

 

 Openen als PDF |  Deel via:  E-mail -  WhatsApp

Achtergrondinformatie

Werkwijze

De elementaire kennis van de installatietechniek wordt behandeld aan de hand van voorbeelden van installaties in vier gebouwen waarvan de complexiteit steeds verder toeneemt:

  1. Grondgebonden woning (rijtjeshuis)
  2. Appartementen gebouw
  3. Utiliteitsgebouw met kantoorfunctie
  4. Multifunctioneel utiliteitsgebouw

De installaties worden in hun onderlinge samenhang besproken.
Bij elk gebouw worden een paar installaties eruit gelicht waarvan de achterliggende principes worden uitgelegd.
Theorie en opdrachten worden met elkaar afgewisseld.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Mabelie Russcher

079-325 24 65

Russcher@bob-kob.nl