Ontwikkeltrajecten voor HBO-talenten
De bouw trekt weer aan. Het bouwvolume zal naar verwachting de komende jaren stijgen, waardoor de vraag naar goed personeel toe neemt. Om jong professionals aan te kunnen trekken is het bieden van een structuur, waarbinnen talenten door kunnen groeien, essentieel. Jonge talenten zoeken de plaatsen waar zij verder kunnen groeien in professionaliteit.
Door het aanbieden van een optimaal ontwikkeltraject zult u de talenten binden aan uw bedrijf. Daarnaast versnelt het de groei van uw mensen, zodat ze sneller op zelfstandig niveau uit komen. Uiteindelijk doel is om nieuwe collega’s zo snel mogelijk op het niveau te brengen, waarop ze projecten zelfstandig en integraal kunnen begeleiden.
Ontwikkeltraject voor jong professionals
Ons ontwikkeltraject Jong Professional Programma (JJP) voor werkvoorbereiders en uitvoerders is een driejarig programma. Een ontwikkeltraject, waarin deelnemers constant werken aan eigen ontwikkeling. Door een groep langdurig te begeleiden kunnen we lesstof en oefeningen afstemmen op de eigen organisatie, de eigen bouw-systematiek en de eigen manier van werkvoorbereiding en uitvoering. Op deze wijze sluit het ontwikkeltraject direct aan bij de praktijk van uw bouwsystematiek en organisatievisie en daarmee de belevingswereld van de deelnemer.
Doelstelling ontwikkeltraject
Instromers beschikken over een hts Bouwkunde opleiding en ongeveer 1 tot 2 jaar werkervaring als werkvoorbereider of (assistent) uitvoerder. Binnen deze periode zijn zij ingewerkt in procedures, werkmethodiek en bouwsystemen van uw bedrijf en hebben ondersteunende taken uitgevoerd binnen het projectteam.
Het ontwikkeltraject heeft bij aanvang een sterk instructief karakter. Dit is mede gebaseerd op het feit dat deze relatief jonge mensen, met een beperkte werkervaring, slechts een beperkt ontwikkeld reflectief vermogen hebben. In de loop van het traject (in het tweede jaar) wordt het karakter van de bijeenkomsten veel meer uitdagend, waarbij het ‘met en van elkaar leren’ centraal komt te staan.
Na het afronden van dit traject hebben de deelnemers:
- Een goed inzicht in de stuurfactoren tijd en geld en kunnen een project goed beheersen.
- Een goede juridische en contractuele kennis om een project ook vanuit deze aspecten te beheren.
- Een praktische kennis van producten en producttoepassingen, zodat ze veel meer ‘Bouwer’ zijn geworden.
- Een goed inzicht in kostenbewaking en zijn in staat optimale kostenbewaking uit te voeren.
- Een goede kennis van planningsproblematiek.
- Een goed inzicht in eigen stijl van communiceren en zijn in staat de bedrijfsbelangen te verdedigen en tevens de
werkrelatie in stand te houden.
Kortom, zij zijn in staat hun persoonlijke effectiviteit te verbeteren.
Voor meer informatie:
Anouk Dumans-de Hoog
dumans@bob-kob.nl