Wie verzorgen de opleidingen?
De opleidingen worden gegeven door een docententeam. BOB is van de markt en voor de markt. De docenten komen dan ook uit de praktijk en volgen bij BOB didactische scholing. De praktijk kennis wordt vertaald naar didactische modellen zodat de kennis niet alleen up to date is, maar ook op een leerzame en uitdagende manier wordt gebracht. Onze docenten kennen aanzien in de markt en zijn door de wol geverfd. We snappen jouw wereld en taal, kennen de uitdagingen en overzien vaak wat er moet gebeuren. De opleidingen zijn een combinatie van persoonlijke vaardigheden en functiegerichte vaardigheden. Iedere deelnemer heeft een vast aanspreekpunt die jou begeleidt tijdens de opleiding. Zo bouwen we samen aan jouw talent!
Zijn er subsidiemogelijkheden?
Afhankelijk van de sector waarin je werkt zijn er subsidiemogelijkheden: Bouw en Infra: Er bestaat een overgangsregeling voor de inzet van het individueel budget. De maximale vergoeding is € 1.250,-. Meer informatie is te vinden op de website van Volandis: www.volandis.nl of neem direct contact op: 0341 - 4992999 of diawerknemer@volandis.nl Woningcorporaties: Wil je een andere functie uitoefenen maar heb je daarvoor niet de juiste papieren? Dan is het volgen van een opleiding hét steuntje in de rug. FLOW heeft nu 100 vouchers beschikbaar van € 1.000,- waarmee je (een deel van) de opleiding kunt bekostigen. Meer informatie is te vinden op: www.flowweb.nl/omscholing.
Hoe zijn jullie bereikbaar?
Wij zijn op verschillende manieren bereikbaar: info@bob-kob.nl / telefoon: 088 425 63 00 / chat: via de site www.bouwopleiders.nl kan je chatten met een van onze medewerkers
Is het mogelijk om nog in te stromen in een opleiding die net gestart is?
Wellicht wel, afhankelijk van de duur van de opleiding en de groepsgrootte. Neem contact met ons op, en wij gaan kijken wat er nog mogelijk is.
Wanneer start mijn opleiding?
Bij alle opleidingen op onze website vind je de startdata en rooster. Indien er sprake is van een wachtlijst dan is de startdatum nog niet bekend. Neem dan contact op met de opleidingsassistente die vermeld staat bij de opleiding voor meer informatie.
Wat zijn de kosten voor mijn opleiding?
Bij alle opleidingen op de website vind je onder tab prijs het bedrag van de opleiding/workshop/training.
Zijn er buiten de kosten genoemd op de website nog extra kosten?
De kosten zijn inclusief lesmateriaal, verblijfkosten en eenmalig een examen. Indien er extra kosten zijn, dan worden deze specifiek vermeld bij de betreffende opleiding.
Welke opleiding past bij mij?
Of een opleiding bij je past hangt af van je opleidingsniveau, werkervaring en leerdoelen. Het kan zijn dat je graag een erkend diploma wilt halen voor je huidige functie of om een stap te maken in je carrière. Het kan ook zijn dat je nu iets wilt weten over een onderwerp dat leeft in de bouw. Of dat je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De opleidingen zijn gemaakt samen met de markt en sluiten dus aan bij jouw werkpraktijk. Wil je een advies op maat? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag de mogelijkheden. Liever online zoeken? Kijk dan eens op www.bouwopleiders.nl voor een digitaal leerpad of op onze opleidingsschema's.
De opleiding die ik zoek bestaat niet (meer), wat nu?
Het kan zijn dat je een opleiding zoekt die voorheen door BOB, OCBI of KOB apart werd aangeboden nu niet meer zichtbaar is. Wij hebben een aantal opleidingen samengevoegd. Daarnaast presenteren wij een selectie van ons totale cursusaanbod om de opleidingen zo overzichtelijk mogelijk te houden. Wij hebben echter nog zo'n 100 opleidingen, workshops, cursussen en trainingen achter de schermen paraat waar wij veelal incompany gebruik van maken. Zit de opleiding of cursus die jij zoekt er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, want de kans is groot dat wij er toch in kunnen voorzien.
Waar moet ik als kandidaat (Examens) allemaal aan denken?
Informatie voor de kandidaat- Je dient naar het examen/tentamen mee te brengen:
- jouw uitnodigingsbrief voor het examen/tentamen;
- geldig legitimatiebewijs;
- potlood/pen/liniaal/vlakgum;
- evt. rekenmachine (waarin geen formules staan of kunnen worden opgenomen).
- Zorg ervoor dat je uiterlijk 15 minuten voor aanvang van het examen/tentamen op de locatie aanwezig bent.
- Ongeveer 10 minuten voor aanvang word je door de examenleider uitgenodigd om in de examenzaal uw plaats in te nemen.
- In de uitnodigingsbrief staat vermeld wat jouw plaatsnummer is. Indien dit niet het geval is dan kun je aan een willekeurige tafel gaan zitten.
- In de zaal zijn de rijen voorzien van de letters van het alfabet. Je zoekt in de rij jouw tafel op.
- Leg jouw oproep en jouw legitimatiebewijs op jouw tafeltje. Controleer s.v.p. of op de aanwezigheidsverklaring jouw naam, geboortedatum, -plaats en adres juist zijn en plaats jouw handtekening.
- Wacht vervolgens de aanwijzingen van de examenleider af.
- Nadat het tentamen aan je is uitgereikt lees je de toets eerst rustig door. Lees hem helemaal door voordat je begint zodat je een inschatting kunt maken van de tijd die je per vraag nodig denkt te hebben.
- Jouw antwoorden kun je zetten op de aan je uitgereikte antwoordbladen. Zet op elk blad jouw examennummer en plaatsnummer waar dit gevraagd wordt. Wanneer je dit niet doet kunnen wij jouw werk niet beoordelen. Er is ook kladpapier waar je gebruik van kunt maken. Heb je niet genoeg papier vraag dan gerust meer papier aan de surveillant.
- Je maakt jouw werk alleen. Contact met andere kandidaten is niet toegestaan.
- Wanneer je jouw examen af hebt meld je dit bij de surveillant. Hij komt het gemaakte werk en het toetsboekje bij je aan de tafel op halen. Al het examenwerk moet worden ingeleverd, ook het toetsboekje.
- Je bent zelf verantwoordelijk voor het inleveren van jouw gemaakte examen/tentamen. Alleen hetgeen wat je hebt ingeleverd wordt nagekeken.
- Vervolgens kun je de zaal rustig verlaten. Denk hierbij aan de andere kandidaten. Zij willen hun werk ook graag in alle rust kunnen maken.
- Jouw mobiele telefoon mag niet ingeschakeld zijn en mag ook niet op tafel liggen. In bijzondere gevallen geldt een uitzondering (in overleg met de examenleider).
- Bezoek aan het toilet kan alleen wanneer je hiervoor toestemming hebt van de surveillant. Een half uur voordat het tentamen/examen is afgelopen is toiletbezoek niet toegestaan.
- Wanneer het examen langer duurt dan 2 uur word je koffie of thee aangeboden.
- Je dient zelf voor de lunch te zorgen. Op de locatie zelf is er eventueel gelegenheid om een broodje te kopen.
- Je dient naar het examen/tentamen mee te brengen:
Waar vind ik informatie over de examencommissies?
Examens Onze diploma's worden (h)erkend in de branche. Onafhankelijk functionerende examencommissies dragen zorg voor kwalitatief hoogstaande examens en beoordelingen. In welke vorm het diploma getoetst wordt, examen, tentamen, werkstukopdracht of scriptie maakt niet uit. Zorgvuldig opstellen van toetsen, op basis van branche erkende eindtermen en dito beoordeling is de taak van de commissies naast het beoordelen van bezwaarschriften, beroepen en bewaken van procedures. Examencommissies
Centrale Examen Raad mr. J. Teders (vz.) Ministerie van Verkeer en Waterstaat S. Bodmer-Sluis Ex.cie. Elementaire Bouwkunde en Gebouwbeheer J.J. Sinnecker Ex.cie. Infra R.P. van den Bergh Ex.cie. B&U M.W.R. Salden Ex.cie. Proj.leider (Bouwkundig) Ontwerp- en Adviesbureau H.J. Zomerdijk Curatorium Opleidingen Regelgeving Bouw ing. N. Zondag Ex.cie. Geo-informatie en Maatbeheersing drs. B.A. Katan BOB bv Commissie B&U R.P. van den Bergh (vz.) Heembouw Wonen J.J. Marsman Smit's Bouwbedrijf BV, Beverwijk R.M. Klardie Era Contour, Zoetermeer W. Brandsma AT Osborne B.V., Baarn Curatorium Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht ABW H.J. Zomerdijk (vz.) Onafhankelijk voorzitter en Oud-burgemeester van Echteld en Duiven ing. E. Knol Buildit4u, Hoogvliet mr. ing. A. Rademaker Ministerie van I&M ir. H.F. Swinkels Gemeente Eindhoven W.L.M. Verhaegh Gemeente Gemert-Bakel W.M. van Beuzekom Gemeente Den Haag mr. J.H. Potter Gemeente Den Haag W.C.G. Ankersmit Vereniging Bouw- en woningtoezicht Nederland Commissie Infra C.A.G.M. de Vreede De Vreede Consultancy & Advies H.R. Petersen Petersen Civiele Techniek G. Kraan BAM Infratechniek Telecom J.J. Sinnecker (vz.) In2Infra, 's-Heerenhoek Commissie Personeel en Administratie G. Werkhoven Bouwend Nederland P.H.J. Soethout SCAB Accountants & Adviseurs BV Commissie Elementaire Bouwkunde en Gebouwbeheer S. Bodmer-Sluis (vz.) Alpha Consultancy, Ridderkerk J.P. Schallig Strabag Anlagentechnik GmbH, Nederland C.W. Kerkhoven Adject Vastgoedadvies, Nieuwerkerk a/d Ijssel Commissie Geo-informatie en Maatbeheersing ing. N. Zondag (vz.) BOB Ingenieursbureau Zondag bv, Bruchem ing. C.W.G.D.M. Aarts Rijkswaterstaat, Nieuwegein ir. Th. van de Broek BOB Ingenieursbureau Zondag bv, Bruchem K.W. Bosma BAM Utiliteitsbouw,Bunnik ing. J.L. van Beers Gemeente Amsterdam Commissie Projectleider (Bouwkundig) Ontwerp- en Adviesbureau M.W.R. Salden (vz.) EGM Architecten BV, Dordrecht A. Barendse Bureau Bos, Baarn ir. J.A.T.M. Evers Avans, Ulvenhout Wat is het adres voor het inleveren van mijn werkstukopdracht?
BOB bv T.a.v. afdeling Examens Postbus 715 2700 AS Zoetermeer
FAQ
Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onze opleidingen, trainingen of workshops. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op 088 425 63 00.