Bij BOB kun je je kennis en vaardigheden op het gebied van BIM (Building Information Model) ontwikkelen. We bieden we een aantal praktijkcursussen aan voor nieuwe en ervaren calculatoren, projectleiders, werkvoorbereiders en het management. De cursussen zijn in samenwerking met een BIM-expert ontwikkeld.

In de BIM-cursussen werken we met kleine groepen, waardoor de docent veel aandacht kan schenken aan vragen en veel individuele begeleiding kan bieden. De vertaling naar het eigen bedrijf is daardoor eenvoudiger en effectiever. Voor bedrijven die nog helemaal aan het begin staan van BIM-ontwikkelingen organiseren we kennissessies, BIM en virtueel bouwen op bedrijfsniveau. Samen met jouw bedrijf stippelen we een route uit naar een succesvolle invoering van BIM.

Virtuele bouwwereld

De digitalisering en de technologische vernieuwing in de maatschappij vinden ook plaats in de bouw. Veel informatie over projecten is en komt beschikbaar in 3D. Wel moeten medewerkers in staat zijn om de verbinding te kunnen leggen tussen hun eigen kennis en ervaring en de virtuele bouwwereld. 3D-modellen vragen van de medewerkers, die gewend zijn om tekeningen te lezen en te interpreteren, een andere manier van kijken en werken.

In onze cursussen staan de tools centraal om met 3D-informatie te werken. Deze basis is nodig om als calculator en werkvoorbereider vervolgens informatie uit een 3D-model te halen en te verwerken. Een calculator kan uittrekstaten en begrotingen maken met een 3D-model. De werkvoorbereider maakt een planning vanuit een 3D-model. Vanzelfsprekend dienen ook de projectleider en het management te weten wat BIM en de virtuele wereld inhouden voor de aansturing van projecten en de organisatie.

Positieve boost

Het bedrijf profiteert van onze BIM-cursussen doordat medewerkers zich verder ontwikkelen. Uiteindelijk is de belofte van BIM dat de faalkosten door deze digitalisering naar beneden gaan. Met de groei van de medewerkers door deze cursussen zijn zij in staat om alle betrokkenen in en om het bedrijf beter van advies te voorzien, de (interne) processen te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Het imago en de resultaten van het bedrijf krijgen een positieve boost.

Meer informatie

Hieronder een overzicht van onze BIM-cursussen met startdata, klik op de betreffende cursus voor meer informatie of om je in te schrijven.

Cursus Locatie Datum
BIM voor managers Utrecht 18 november 2021
BIM voor projectleiders Utrecht 24 november 2021
BIM in de calculatie Utrecht 5 oktober 2021
BIM en virtueel bouwen op bedrijfsniveau incompany te bepalen in overleg
BIM in de werkvoorbereiding Utrecht 10 november 2021
BIM 3D Modellen lezen en begrijpen Utrecht 11 november 2021

Wil je meer weten over deze intensieve BIM-cursussen, dan kun je contact opnemen met René van den Hoeven, vandenhoeven@bob-kob.nl of 06 51543204.

Beluister de podcast

In deze aflevering van de BOB-KOBcast praten we met Patrick Staat van Slokker Bouwgroep over BIM. Wat is BIM eigenlijk precies? Wat komt er allemaal bij kijken als je met BIM aan de slag gaat? Hoe implementeer je werken met BIM succesvol in je organisatie? Dat en nog veel meer hoor je in deze aflevering!

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl