De digitale transformatie in de bouwsector is in volle gang. Steeds vaker worden gebouwen eerst digitaal gebouwd voordat deze in het echt gerealiseerd worden. Je kunt hierdoor al in een vroeg stadium fouten ontdekken en herstellen. Na de eerste stap van het digitaliseren van bouwtekeningen, werken we inmiddels met BIM en maken we zelfs gebruik van 3D-printingtechnieken. Woningen worden voor een deel in fabrieken gemaakt en drones vliegen over een bouwplaats om controles uit te voeren.

Wat moet je als bedrijf doen om aangehaakt te blijven en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? In de video vertelt Menno de Jonge, Directeur Digital Construction bij Koninklijke BAM Groep nv, dat de digitale ontwikkelingen echt niet alleen maar weggelegd zijn voor de grote bouwconcerns. Ook kleinere aannemers kunnen prima meekomen met de digitale transformatie. “Het belangrijkste is dat de mens niet vergeten moet worden in dit verhaal. Die moet meegenomen worden in deze digitale transformatie”, aldus Menno.

 

BIM-cursussen

Bij BOB kun je kennis en vaardigheden op het gebied van BIM (Building Information Model) ontwikkelen. We bieden we een aantal praktijkcursussen aan voor nieuwe en ervaren calculatoren, projectleiders, werkvoorbereiders en het management. De cursussen zijn in samenwerking met een BIM-expert ontwikkeld.

In de BIM-cursussen werken we met kleine groepen, waardoor de docent veel aandacht kan schenken aan vragen en veel individuele begeleiding kan bieden. De vertaling naar het eigen bedrijf is daardoor eenvoudiger en effectiever.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl